
![]() |
![]() |
El nou Peó de Rei nº 133 (mar-abr 2018) destaca en la portada el triomf del campió mundial Magnus Carlsen en la 80a edició del súper torneig de TATA STEEL (Wijk aan Zee). El noruec aconsegueix així un nou rècord: la seva sisena corona al torneig holandès, el que el converteix en el jugador amb major nombre de títols aconseguits. Però no va ser un camí fàcil, ja que la figura local, Anish Giri, va anar per davant durant bona part de la prova, i només el desempat el va apartar de la victòria final. Amb el seu estil didàctic i clar, el GM José González signa la crònica i anàlisi dels moments clau del torneig.
Com és habitual a la revista, les primeres pàgines s'ocupen de l'activitat internacional. A més del torneig holandès, va destacar al desembre la celebració del Mundial de ràpides i blitz, que es va celebrar a l'Aràbia Saudita al desembre. Això va provocar una àmplia polèmica, i jugadores com l'excampiona mundial Anna Muzichuk es van negar a jugar, per les imposicions en la indumentària femenina. El periodista i fotògraf David Llada entrevistar la jugadora ucraïnesa per al diari espanyol "El Mundo" (on va ser portada) i ens ofereix en PDR l'entrevista exclusiva completa. En l'aspecte esportiu, la competició de ràpides va tenir com a guanyador -14 anys després- l'excampió mundial Vishy Anand. En el torneig de blitz, Magnus Carlsen va imposar la seva llei i va protagonitzar un curiós incident amb el GM rus Ernesto Inarkiev.
A més d'aquestes dues grans competicions, PDR tracta altres assumptes de singular interès, com l'evolució de AlphaGo cap AlphaZero i l'article fa per l'expert Alberto Bañón sobre Xarxes Neurals. Un tema sense dubte apassionant, complementat per l'entrevista que Jordi I. Aguadero fa a Mathias Feist, principal programador de Fritz i un dels majors experts mundials en motors d'escacs.
I és que en aquest exemplar hi ha molt i bo que gaudir també en l'aspecte literari: "L'eclipsi i els ocells", conte breu de Diego Rasskin i la ressenya al notable llibre "La Clau de la victòria", del GM Vladimir Tukmakov. Cal destacar especialment el llarg i extraordinari article del periodista i escriptor Antonio Gude, qui ens descobreix -80 anys després- l'Olimpíada d'Estocolm 1937, un esdeveniment que havia passat desapercebut en els annals dels escacs mundial.
Però si per alguna cosa es distingeix Peó de Rei és per les seves extraordinàries seccions pràctiques, d'anàlisi i d'entrenament. Un exemplar més, comptem amb la valuosa aportació del GM espanyol Iván Salgado, que ens explica fil per randa una partida pròpia per adentranos a "La ment del Gran Mestre". I estrenem nova secció! EL GM Miquel Illescas inaugura "La Cuina de PDR", un ampli espai on el lector trobarà "receptes" molt atractives i ben explicades, que segur podrà incorporar al seu arsenal d'obertures. En aquesta ocasió, veurem una audaç línia contra el Gambito Budapest. Un altre article molt especial el signa el GM Fernando Peralta, qui analitza diversos finals magistrals de torres que se li van presentar en el passat torneig "Ciutat de Barcelona" i on veurem per primera vegada el instructiu cas d'un final de quatre torres.
Per finalitzar aquest repàs, la sèrie "Escacs Escolar" de l'expert pedagog Esteve Jaureguizar culmina en la seva vuitena entrega, en la qual veurem molts i notables exemples de com els escacs es pot ensenyar de forma transversal a l'aula. Tanca la revista nostre habitual Test d'Tàctica.
No hay preguntas de clientes por ahora.
PreguntarNombre: | |
Email: | |
Pregunta: | |
Idioma: | ![]() |
Código de validación | ¿Puede leer la imagen? Click aquí para cambiar |
Preguntar |