close Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.

Revista escacs Capakhine nº 3. Meitat per a nens meitat per a pares

ha sigut afegit a la seva cistella
 663.296 015. Fes la teva comanda, l´enviem en 24h .
Capakhine nº 3 Maximitzar

Capakhine nº 3

Disponibilitat: En stock

Us oferim un tercer nombre replet de continguts d'interès, tant en l'apartat adreçat als infants, amb nous articles tècnics per millorar en escacs d'una manera entretinguda, com en l'apartat dels pares, amb nous articles i investigacions sobre el món del tauler.

Més detalls

En comprar aquest producte pot recollir fins a 1 lleialtat punt. El total del carret 1 point que es pot convertir en un val de 0,30 €.


Calcular Coste de Envío

Us mostrem a continuació un resum d'alguns dels articles destacats del primer número de Capakhine, la revista d'escacs per a infants i els seus pares.

A més dels continguts destacats que us resumim, a la revista trobareu molts més continguts didàctics d'escacs per als nens i articles d'interès per als pares.

Contingut de les dues versions, a la pestanya corresponent.

VEIEU UNA RESSENYA DE LES REVISTES CAPAKHINE AL NOSTRE BLOC.

  • Editorial Capakhine
  • Format 21 cm x 29,7 cm
  • Encuadernació Rústica
  • Pàgines 100
  • Edició Tardor 2015
  • Idioma Castellà
  • Col.leccions Capakhine
  • Any de publicació 2015

OBERTURES: la DEFENSA Philidor. Pel M.I. Alfredo Brito

El M.I. Alfredo Brito ens ofereix un interessantíssim article sobre una obertura que en els últims anys està gaudint d'una renovada popularitat. El nostre col·laborador se centra en els temes tàctics que poden aparèixer a la casella f7, especialment si les negres no juguen amb precisió. Un treball que resultarà de molta utilitat tant per als jugadors que entrin freqüentment en aquestes posicions com per a qualsevol jugador que vulgui millorar la seva comprensió sobre alguns tipus de centre que apareixen a les obertures obertes. Brito ens brinda un estudi clar, concís i sobretot molt enriquidor.

ESTRATÈGIA: EL ALFIL L'fianchetto. Pel M.F. Luís Fernández Siles

El fianchetto és un tipus de desenvolupament d'alfil molt freqüent en escacs. Forma part essencial de moltes obertures i defenses i en molts casos els jugadors s'enroquen amb la protecció del fianchetto. En aquest article s'estudien algunes qüestions estratègiques de la màxima importància sobre el fianchetto i dels enrocs que el contenen. Què passa quan ens vam quedar sense l'alfil del fianchetto? Com s'ataca 1 enroc amb fianchetto? L'article, tot i ser d'estratègia, també es completa amb algunes figures tàctiques de mat típiques contra un enroc amb estructura de fianchetto.

TÀCTICA: L'enfilada. redacció

Un dels recursos tàctics més freqüents en escacs, que amb particular freqüència apareix en les partides d'escacs disputades entre nens. La enfilada ha de formar part de l'arsenal tàctic del jugador d'escacs de qualsevol nivell, de manera que expliquem en què consisteix en aquest nou article de tàctica.

EL SEMÁFOTO TÀCTIC: L'enfilada. Per Manolo Alcover.

Per completar l'assimilació de la figura tàctica de la enfilada, el nostre col·laborador i extraordinari monitor d'escacs Manolo Alcover ens ofereix tres tandes d'exercicis, separades per nivells, on la enfilada és la gran protagonista. Els nens trobaran en aquesta secció exercicis adequats al seu nivell, per poder practicar les rematades tàctics que es poden produir en els quals es presenta la enfilada.

FINALS PRÀCTICS EN ESCACS: Pel M.I. Michael Rahal.

Sempre cal insistir en l'important que és l'estudi dels finals per al escaquista en evolució. Desgraciadamentemuchos nens se centren només en l'estudi d'obertures, sense donar la importància que es mereix al treball sobre els finals en escacs. Per facilitar el progrés dels joves escaquistes oferim una nova selecció de finals, dividits per nivells i seleccionats, en aquesta ocasió, pel M.I. Michael Rahal, gran expert en l'ensenyament dels escacs. Els nens trobaran en aquesta secció alguns finals essencials per a comprendre i millorar en l'última fase de la partida d'escacs.

L'ÀRBITRE RESPON: LES TAULES A ESCACS. Per l'àrbitre FIDE Daniel Escobar.

El nostre expert en reglament d'escacs per a nens, l'àrbitre FIDE Daniel Escobar, qui a més és ponent, conferenciant i una de les primeres persones que es dedica a l'ensenyament dels escacs en horari lectiu en un col·legi, respon en aquesta secció a algunes de les dubtes més habituals que poden tenir els nens que juguen als escacs i participen en competicions. Quan una partida pot quedar en taules? Com es reclamen les taules en un torneig? Daniel Escobar ens brinda les explicacions yaclaraciones que els nens han de conèixer sobre les taules en escacs.

TEST DE CULTURA escacs

Un repte que es serà d'interès per a molts nens (i adults). Una cosa és saber jugar a escacs i una altra ben diferent tenir un mínim de cultura escacs. En aquest test proposem un repte al lector: mostrar el que coneix i no coneix sobre alguns temes estrella de la història dels escacs i sobre els escacs d'elit actual. Noms dels jugadors, campions del món, llibres d'escacs i molt més.

TUTORIAL Chessbase PER A NENS: COM ESTUDIAR OBERTURES AMB Chessbase

Una de les seccions que més han apreciat els nostres joves subscriptors. I és que en els temps que corren és imprescindible saber manejar-se amb el material informàtic, i el programa ChessBase ofereix moltíssimes possibilitats per a l'estudi de l'escaquista. Perquè els nens puguin comptar amb aquesta fantàstica eina us oferim aquesta secció. En aquest nou lliurament comencem a veure com poden els nens estudiar obertures amb ChessBase, perquè puguin millorar pel seu compte, tan sols amb l'ajuda de l'ordinador.

CONTE D'ESCACS: ESCACS MÀGIC. Per Pilar Talavera.

Una nena rep com a herència de la seva àvia un regal inesperat: un tauler d'escacs. Per què la seva àvia li deixa aquest llegat? Poc després troba un nen perdut al bosc. Però el petit parla un altre idioma i està espantat. No obstant això els escacs servirà per unir-los. Però, ¿quin secret amaga aquest escacs? Aviat els esdeveniments es tornen inesperats ...

Pilar Talavera ens torna a oferir una entretinguda història amb els escacs com a protagonista.

IA MÉS: Els Campions del Món. Aconsegueix el retallable amb la fantàstica vinyeta de Wadalupe. Al número anterior us vam oferir la del segon campió del món, Lasker. En aquest tercer número de la Revista Capakhine toca el torn de Capablanca. Trucs i paranys en l'obertura. Tornem a oferir una selecció de paranys que ens permeten a més adquirir el coneixement sobre els principals recursos tàctics que entren en joc en la primera fase de la partida. Campions d'ahir i avui. El G.M. David Lariño, excampió d'Espanya Absolut, ens ofereix alguns consells per als nostres lectors i fem un repàs a la seva brillant trajectòria com a jugador.

ENTREVISTA: HILARIO BLASCO, PSIQUIATRA DE LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA.
El món dels escacs terapèutic s'ha vist revolucionat amb un estudi publicat recentment a la Revista de Psiquiatria i Salut Mental. Amb el títol "Eficàcia dels escacs en el tractament del trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat: un estudi prospectiu obert", el Dr. Hilario Blasco, eminent expert sobre dels escacs en teràpies amb nens que padeden TDAH, autisme o Asperger, ha mostrat a la comunitat científica els progressos que mostren les seves investigacions. En l'entrevista que ha tingut l'amabilitat de concedir-nos parla sobre aquest estudi, ens aclareix de quina manera els escacs ajuda als nens hiperactius i com han de ser les classes destinades a aquests nens.

ESCACS terapèutic i social: TREBALLAR AMB ELS ESCACS FINS AL ENVELLIMENT. Per Juan Antonio Montero.
El psicòleg Juan Antonio Montero, especialista en l'aplicació dels escacs com a eina terapèutica, ens parla dels beneficis de practicar escacs des de les nostres primeres etapes, i de com en el futur aquest treball que el nostre cervell ha realitzat servirà per prevenir i retardar el deteriorament cognitiu . Els escacs és una eina eficaç per a mantenir la ment en bon estat a qualsevol edat i el nostre col·laborador ens resumeix les bondats del nostre joc per a gent gran, ofrecindo alguns exercicis de mostra que fa servir en els seus cursos d'escacs amb gent gran.

FERAMIM SCHOOL: ESCACS TAMBÉ PARLA. Per Joaquín Fernández Amigo.
El nostre col·laborador Joaquín Fernández Amigo, una de les persones que més sap sobre escacs educatiu a nivell internacional, ens ofereix un nou article sobre els escacs a l'aula i com pot ajudar i integrar-se en altres assignatures. En aquest nou lliurament ens mostra magnífics exemples de com integrar escacs i llengua. Fernández Amic comparteix amb nosaltres exercicis destinats als nens estudiants d'educació infantil, primària i secundària.

LA DONA I ELS ESCACS. Per Maria Rodrigo Yanguas.
La psicòloga clínica i monitora d'escacs Maria Rodrigo s'estrena com a col·laboradora de Capakhine amb un article on ens ofereix la seva visió personal sobre el escacs femení. Que existeixi la categoria femenina en les competicions d'escacs, ¿és beneficiós o perjudicial per a les jugadores? Per què el campió del món sempre és un home? Per què en general les dones no aconsegueixen nivells en escacs tan alts com els homes? Funciona de la mateixa manera la ment d'una dona i la d'un home en una partida d'escacs? Maria Rodrigo ens convida a reflexionar sobre algunes qüestions d'interès sobre dels escacs i la dona.

MANUAL DE SUPERVIVÈNCIA PER A PARES DE NENS escaquistes. Pel M.F. Luís Fernández Siles
En aquest nou article de la secció parlem sobre el club d'escacs. Com funcionen els clubs d'escacs i què hauríem d'esperar del nostre. Com podem col·laborar i de quina manera són fonamentals per a l'aprenentatge i ecolución dels nens en els escacs. Reflexionem sobre els clubs, els seus dirigents, les persones que ho fan possible i les qüestions importants que estan lligades a ells.

PREPARACIÓ PSICOLÒGICA: EL ROL DE LES MARES I PARES EN ELS ESCACS DE COMPETICIÓ. Per Carlos Martínez Piqueras.
El nostre col·laborador Carlos Martínez, psicòleg especialista en escacs, comparteix amb els nostres lectors un magnífic article en el qual tracta una qüestió que sovint suscita certa polèmica: el rol dels pares en els escacs de competició. Si bé tots els pares solen estar feliços que els seus nens aprenguin escacs a l'escola o en un club o escola, la veritat és que tots actuen de manera diferent quan els seus fills comencen a competir. El psicòleg ofereix algunes claus perquè la funció del pare durant els tornejos d'escacs sigui la més adequada.

TEMES D'HISTÒRIA DE L'ESCACS. DOS DAMES MONOCOLOR SOBRE EL TAULER. Per José Antonio Garzón.
L'escriptor, historiador i periodista especialitzat en la història dels escacs, José Antonio Garzón, porta tota una vida publicant estudis, articles i llibres sobre la història dels escacs. En aquesta nova secció que ens proposa rescatarà alguns moments d'especial importància en la història i evolució del nostre joc. En aquest article ens proposa un viatge als segles XV i XVI per conèixer millor com era els escacs d'aquella època i com va anar evolucionant fins a la nostra.

REGLAMENT D'ESCACS. L'ÀRBITRE Al SEU SERVEI. Per l'àrbitre FIDE Enrique Pescador.
Com hem de veure la figura de l'àrbitre en un torneig d'escacs? Com ha de ser la relació entre jugadors i àrbitre? Com ha d'actuar un àrbitre davant els nous canvis del reglament? Un repàs a la figura de l'àrbitre i la seva relació amb els jugadors, pel nostre col·laborador, l'àrbitre FIDE Enrique Pescador.

Reviews

R
Ramón
2018-11-01 15:24:06
Aprender jugando con fáciles explicaciones y ayuda a los padres
Purchased products: Capakhine nº 1 Capakhine nº 2 Capakhine nº 3 Capakhine nº 4
Capakhine nº 3 has a rating of 10 out of 10 based on 1 customer reviews.

Productes relacionats