close Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.

Capakhine nº 2 La revista d'escacs per a infants i els seus pares

ha sigut afegit a la seva cistella
 933 096 565 / 663 296 015
Capakhine nº 2 Maximitzar

Capakhine nº 2

Disponibilitat: En stock

100 pàgines a tot color amb un espectacular disseny i una acurada enquadernació. Esperem que els articles de la revista, siguin útils per als monitors i entrenadors d'escacs que dediquen el seu temps a ensenyament del noble joc.

Més detalls

En comprar aquest producte pot recollir fins a 1 lleialtat punt. El total del carret 1 point que es pot convertir en un val de 0,30 €.


Calcular Coste de Envío

Us mostrem a continuació un resum d'alguns dels articles destacats del primer número de Capakhine, la revista d'escacs per a infants i els seus pares.

A més dels continguts destacats que us resumim, a la revista trobareu molts més continguts didàctics d'escacs per als nens i articles d'interès per als pares.

Contingut de les dues versions, a la pestanya corresponent.

VEIEU UNA RESSENYA DE LES REVISTES CAPAKHINE AL NOSTRE BLOC.

  • Format 21 cm x 29,7 cm
  • Encuadernació Rústica
  • Pàgines 100
  • Edició Estiu 2015
  • Idioma Castellà
  • ISBN 2100000032396
  • Col.leccions Capakhine
  • Any de publicació 2015

OBERTURES: la DEFENSA FRANCESA. Pel M.I. Alfredo Brito

D'una manera senzilla, sense oferir llargues variants complicades, sinó centrant-se en l'estudi de plans i idees principals, Alfredo Brito ens presenta un estudi de la Variant de l'Avanç de la Defensa Francesa. Amb aquest article no s'ofereix un profund estudi teòric, sinó que es posa a disposició dels lectors les idees, plans i maniobres principalesque entren en joc en les posicions de centre tancat a les que s'arriba en aquesta obertura.

ESTRATÈGIA: CENTRE MÒBIL. Pel M.F. Luís Fernández Siles

Des del nostre inicis en els escacs aprenem la importància de controlar i ocupar el centre amb els nostres peons. Aquesta és una de les prioritats de l'obertura. Però, què hem de fer en el mig joc quan hem aconseguit un centre de peons? En aquest article tractem aquest tema, mostrant com el centre mòbil ofereix la possibilitat d'avançar els peons limitant l'activitat de les peces enemigues.

TÀCTICA: L'CLAVADA. redacció

Si en el primer número ens ocupàvem de la doble amenaça, en aquest nou número de la Revista Capakhine tractem otrorecurso tàctic de la màxima importància: la clavada. Expliquem en què consisteix la clavada, els dos tipus de clavada (absoluta i relativa) i alguns conceptes bàsics relacionats.

EL SEMÁFOTO TÀCTIC: LA CLAVADA. Per Manolo Alcover.

L'excel·lent monitor d'escacs Manolo Alcover ens ofereix una sèrie d'exercicis sobre la clavada, per poder familiaritzar-nos definitivament amb aquest recurs tàctic d'una manera pràctica. Els exercicis que ens proposa Manolo Alcover, dividits per 3 nivells de dificultat, ofereixen moltes de les situacions típiques en què es presenta el tema tàctic de la clavada.

FINALS PRÀCTICS EN ESCACS: Pel M.I. Bjarke Sahl.

Des Oslo ens arriba la col·laboració de l'M.I. Bjarke Sahl qui al llarg del temps ha dedicat gran part del seu treball a escacs, tant en el món de l'ensenyament, com en el periodisme, organització d'esdeveniments i tasques federatives. Ens ofereix una magnífica selecció de finals, amb tres nivells de dificultat, on els joves aprendran algunes posicions de la màxima importància sobre la fase final de la partida.

REGLAMENT: RITMES DE JOC I ANOTACIÓ de les partides. Per l'àrbitre FIDE Daniel Escobar.

Cada competició té les seves pròpies particularitats depenent del ritme de joc. Molts jugadors tenen el dubte decuándo s'ha d'anotar i quan no. Fins i tot en els tornejos en què és obligatori anotar la partida, en alguns casos es pot deixar d'anotar quan queda poc temps.

TEST D'INTUÏCIÓ A ESCACS

¿Som capaços de prendre bones decisions quan ens queda poc temps en el rellotge? Som jugadors intuïtius? Us oferim un test amb una selecció de posicions molt particular. No cal aturar-se i pensar durant un llarg període de reflexió.

TUTORIAL Chessbase PER A NENS

El ChessBase és un programa que no falta a l'ordinador del bon escaquista. Amb ell es poden realitzar multitud de funcions, des guardar les nostres partides, fins a estudiar obertures, mig joc o finals, o conèixer les obertures dels nostres rivals durant una competició.

CONTE D'ESCACS: L'ILLA DELS BLANCS I ELS NEGRES. Per Pilar Talavera.

Una illa dividida per dos regnes, els blancs i els negres. No interactuen entre ells. Ningú creua la meitat de l'illa. No obstant això una dia molt especial alguna cosa passa ...

ENTREVISTA: JAVIER OCHOA, PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ ESPANYOLA I LA FEDERACIÓ IBEROAMERICANA.
Javier Ochoa ha tingut la gentilesa de respondre a les nostres preguntes, principlament enfocades sobre els escacs escolar. Ens parla sobre com el paper que ha jugat la federació en la implantació dels escacs com a assignatura a les escoles i com es va a dur a terme el procés. Ens explica com funciona una federació, com s'organitzen els campionats nacionals, i ens parla, entre altres coses, dels nous reptes que es planteja la federació per al futur.

 

ESCACS terapèutic i social: ESCACS I TDAH. Per Juan Antonio Montero.
El psicòleg Juan Antonio Montero, especialista en l'aplicació dels escacs com a eina terapèutica en casos de TDAH, autisme i Asperger, ens oferce un magnífic article sobre escacs i TDAH. Mentre que en anteriors articles sobre el tema simplement s'enumeren els beneficis dels escacs a nens hiperactius, Juan Antonio Montero ens endinsa en les particularitats d'aquests nens i en la manera de treballar amb ells amb els escacs. Imprescindible per monitors que ensenyen els escacs a nens amb TDAH.

 

FERAMIM SCHOOL: MATES AL QUADRAT. Per Joaquín Fernández Amigo.
Els escacs i les matemàtiques s'han relacionat sempre, però en aquest article nostre col·laborador no es limita a plantejar aquesta relació, sinó que ofereix recursos per fer més amena l'assignatura de matemàtiques usant els escacs. Per facilitar l'ús dels exercicis pràctics que proposa, en tots ells s'indica el curs al que hauria d'estar destinats. També inclou consells perquè els pares puguin fer servir aquests exercicis amb els seus nens.

 

ESCACS I ESTRATÈGIES PER A ALUMNES AMB DESFASAMENT CURRICULAR. Per Manuel Azuaga.
El monitor d'escacs Manuel Azuaga, president de ESCACS SOCIAL D'ANDALUSIA, i molt conegut pel seu programa de ràdio El Racó dels Escacs, ens relata una experiència impressionant realitzada en un institut de Màlaga amb alumnes amb desfasament curricular, que han vist com milloraven en altres assignatures gràcies als escacs. Com abordar el treball amb alumnes d'aquest tipus, quins recursos s'han d'usar, com plantejar les classes des del primer moment ... en definitiva una guia de molta utilitat per a tot el que imparteixi classes d'escacs o tot el que vulgui conèixer millor els beneficis dels escacs.

 

MANUAL DE SUPERVIVÈNCIA PER A PARES DE NENS escaquistes. Pel M.F. Luís Fernández Siles
En la nova entrega d'aquesta secció tractem l'acostament dels nens als escacs i com pot influir els diferents casos en què es produeix. Per exemple parlem de l'infant que compta amb un pare o mare que ja és aficionat als escacs, el cas dels germans aficionats als escacs i com es relacionen entre si, o els nens que aprenen escacs directament a la seva escola, com a assignatura extraescolar. Els avantatges i inconvenients de cada cas i els problemes que poden sorgir.

 

PREPARACIÓ PSICOLÒGICA: LA DERROTA. EL DOLORÓS ALIAT. Per Carlos Martínez Piqueras.
Si en el primer número el psicòleg especialitzat en escacs, Carlos Martínez, s'encarregava de recomanar l'enfocament que s'ha de plantejar abans d'una partida d'escacs, en aquest número ens parla de com s'ha d'actuar després de la partida. En concret s'aborda el tema de la derrota, com s'ha d'afrontar perquè no sigui traumàtica i de quina manera poden ajudar els pares que, de vegades, veuen com els seus fills es mostren desconsolats després de perdre una partida d'escacs.

 

ELS ESCACS COM A SIGNE DE CULTURA. ELS ESCACS DE L'VIRREY. Per José Antonio Garzón.
L'escriptor, historiador i periodista ens presenta la seva darrera obra, el que serveix per fer un repàs de com han evolucionat les regles dels escacs al llarg dels anys. Aquest recorregut històric li permet plantejar un possible canvi de les regles per al futur, d'acord amb els nous temps i la primacia de les computadores en el nostre joc. A més la nostra revista col·laborarà en un concurs de composicions que realitzarà aquest nou projecte.

 

REGLAMENT D'ESCACS. LES TRAMPES AL NOSTRE JOC. Per l'àrbitre FIDE Enrique Pescador.
Enrique Pescador s'ha encarregat de traduir el "reglament anti-trampes" de la FIDE per la Federació Espanyola, i ens posa al dia d'algunes qüestions importants del mateix. Vivim un moment en què s'ha desencadenat una particular preocupació sobre el tema, després de l'aparició d'alguns casos i les denúncies d'altres tants. Com es poden evitar les trampes en els tornejos? Com ha d'actuar un àrbitre? Com s'ha de comportar un jugador per denunciar les seves sospites? ¿Amb quins recursos comptem per evitar aquest problema?

No hay preguntas de clientes por ahora.

Preguntar
Tu pregunta ha sido envia para moderar. Gracias por preguntar!
Preguntar
Ocultar
Nombre:
Email:
Pregunta:
Idioma:
Código de validación
¿Puede leer la imagen? Click aquí para cambiar
  Preguntar

Reviews

R
Ramón
2018-11-01 15:23:17
Gran labor de apoyo a los pequeños jugadores de ajedrez y sus padres
Purchased products: Capakhine nº 1 Capakhine nº 2 Capakhine nº 3 Capakhine nº 4
Capakhine nº 2 has a rating of 10 out of 10 based on 1 customer reviews.

Productes relacionats

Clients que han vist aquest producte també han adquirit: