Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i facilitar la navegació. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.

close
Llibre Escacs i ciència, passions barrejades
  • Llibre Escacs i ciència, passions barrejades

Escacs i ciència, passions barrejades

20,19 €

Els nens escaquistes desenvolupen més la intel·ligència i obtenen millors resultats acadèmics, sobretot en matemàtiques i comprensió lectora. La pràctica freqüent dels escacs retarda l'envelliment cerebral.

Quantitat
No hi hà stock

By buying this product you can collect up to 2 loyalty points. Your cart will total 2 points that can be converted into a voucher of 0,60 €. 

Pagament segur amb certificat SSL

 

Enviaments a tot el món

 

Devolució 30 dies

Calculeu el cost de lliurament

Els nens escaquistes desenvolupen més la intel·ligència i obtenen millors resultats acadèmics, sobretot en matemàtiques i comprensió lectora. La pràctica freqüent dels escacs retarda l'envelliment cerebral, i podria retardar o prevenir l'Alzheimer.

Les dones juguen, en general, pitjor que els homes, i ningú sap per què. Els millors informàtics van necessitar 50 anys per aconseguir que una màquina jugués al nivell del campió del món; però, encara estem lluny de que un ordinador jugui perfectament (com passa a les dames, el backgammon i molts altres) perquè el nombre de partides diferents que poden donar-se és superior al d'àtoms en l'univers conegut.

Com pensen els escaquistes? Quines parts del cervell utilitzen més que altres persones? El rècord del món de partides simultànies a cegues (memoritzant la situació de les peces en cada tauler durant més de 24 hores) està en 52, el que frega el sobrehumà. Quina classe de dopatge augmenta el rendiment d'un escaquista?

Mai s'havien explicat tots aquests assumptes apassionants en un llibre. En Escacs i Ciència, passions barrejades, Leontxo García bolca el seu profund coneixement de les relacions dels escacs amb la ciència, acumulat durant 40 anys; d'ells, deu com a jugador i trenta com a periodista i conferenciant.

Un plantejament interessant sobre els avantatges que per al nostre cervell té els escacs: els escacs estimula l'activitat cerebral dels nens i ajuda a prevenir l'envelliment en les persones grans.

Leontxo García Olasagasti (Irun, Guipúscoa 12 de febrer de 1956) és Mestre FIDE i s'ha prodigat més com a periodista especialitzat en Escacs. L'autor és un dels grans divulgadors dels escacs en llengua espanyola.

9788498925524

Especificacions

Idioma
Castellà
Editorial
Critica - Drakontos
Autor
García Olasagasti, Leontxo
Format
15,5 x 23 cm.
Pàgines
268
Edició
4ª 05 / 2013
ISBN
978-84-9892-552-4
EAN-13
9788498925524
Any de publicació
2013